Cuida de la teva mascota per passar un bon estiu

26.06.2019

Durant els mesos d'estiu la teva mascota té unes necessitats específiques que has d'atendre, com protegir-dels paràsits o de les altes temperatures. La prevenció de la leihsmània i dels paràsits en els animals de companyia és important, tant com tenir tota la documentació en regla si viatgeu fora junts.

La prevenció dels paràsits en la teva mascota 

Estigues alerta i aplica les cures necessàries davant el risc de picades a l'estiu. Les elevades temperatures aviven l'activitat dels insectes portadors de malalties greus. Parlem, per exemple, de la infecció bacteriana lyme, provocada per la picada de paparra, i que també pot afectar persones. 

Recorda que hi ha repel·lents per lluitar contra els paràsits, molt necessari si pretens viatjar amb la teva mascota. T'aconsellem collarets, pipetes o pastilles que t'ajudaran a desparasitar al teu animal de companyia.

Compte amb la leishmaniosi canina 

La nostra atenció s'ha de centrar igualment a la leishmaniosi, una malaltia que afecta greument als òrgans de gossos i gats que són contagiats i que pot conduir a la mort del teu fidel amic. Els nostres professionals s'encarregaran de realitzar un test complet a la teva mascota per elaborar un diagnòstic i t'ajudarem a prevenir la leishmania. En cas que el test resulti positiu, iniciarem el tractament adequat i et proporcionarem tots els consells necessaris per a la seva correcta cura i alimentació per a proporcionar-li una millor qualitat de vida.

Tot a punt per viatjar amb la teva mascota 

Portar la documentació al dia és fonamental abans de viatjar amb la teva mascota. Si el teu lloc de vacances no és a Catalunya, has de saber que necessitaràs vacunar la teva mascota de la ràbia i la heptavalent, obligatòries en altres regions. Tampoc has de descuidar la seva identificació amb microxip. És en aquesta època de l'any quan es produeixen més robatoris i pèrdues de mascotes. Els nostres professionals t'ajudaran també amb l'obtenció del passaport en el cas que passis les teves vacances fora d'Espanya.

Recomanacions davant la calor extrema 

Has de tenir en compte que l'exposició perllongada al sol pot ser perjudicial per a la teva mascota. Especialment, si es tracta de les hores del dia en què els raigs ultraviolats actuen amb més potència. Per això és important evitar els passejos en hores de màxima calor, també a la ciutat perquè l'asfalt calent fa malbé les potetes. A més, eludeix els espais poc ventilats i augmenta la seva dosi d'aigua i els seus banys. Un bon truc perquè no passi massa calor és refrescar el seu pelatge de manera habitual. També has de procurar reduir la seva dosi d'aliments en aquests mesos tan calorosos. 

A VETAMIC mimem a la teva mascota i et proporcionem tot el necessari per gaudir d'unes vacances segures. No posis en risc el benestar de la teva mascota i aprofita de la nostra campanya especial d'estiu.


Vine a visitar-nos i t'ajudarem a donar-li un estiu feliç i tranquil al teu petit pelut.