La higiene bucal, clave para la salud de tu mascota

15.10.2019

Sabies que el 80% dels gossos mostren signes de malaltia periodontal (malaltia infecciosa causada per bacteris presents a la boca) a l'edat de tres anys? ¿I que set de cada deu felins desenvolupen algun tipus de dolència a la boca una vegada que compleixen els tres anys d'edat?

¿Qué consecuencias tiene la acumulación de sarro en los dientes y qué medidas preventivas deberíamos tomar?

La placa bacteriana i la tosca en gossos i gats 

Les nostres mascotes no poden raspallar-se les dents cada dia com fem nosaltres. Així que amb el pas dels anys es van acumulant microorganismes en les dents que formen la placa dental bacteriana. Si no es renta habitualment, amb el pas del temps aquesta placa s'endurirà i calcificará donant lloc al tosca, una placa de color marró molt més difícil d'eliminar. 

Conseqüències 

La principal conseqüència de la tosca en gats i gossos és l'halitosi o el mal alè. Però la més greu és la que pot provocar en la salut. Ja que una mala higiene bucal de la teva mascota pot conduir al desenvolupament d'infeccions a les genives que es reparteixen a la resta del cos, i de la pèrdua de dents i / o queixals que repercutiran directament en la seva alimentació i nutrició. Per tant, mantenir una bona higiene dental repercutirà directament en la seva qualitat i anys de vida.

Mesures preventives per evitar l'acumulació de tosca a les dents i el mal alè 

Amb aquestes tres senzilles regles podràs tenir cura perfectament la salut bucal de la teva mascota: 

El raspallat de les dents 

Una de les regles més senzilles per evitar la formació de la placa dental i la tosca, és realitzar a la teva mascota un bon raspallat de les dents tres o quatre vegades per setmana. El nostre equip veterinari t'explicarà els diferents raspalls disponibles per a gossos i gats, i, aquells més adequats per a la grandària de les seves dents. 

Selecciona una bona alimentació 

Com sempre, tot comença per una bona alimentació. Ingerir habitualment les sobres del nostre menjar accelera la formació i acumulació de tosca a les dents de la teva mascota. La dieta humida també pot incentivar la seva aparició i el pinso sec pot ser la millor opció. Existeixen en el mercat una gran varietat d'aliments específics per a gossos i gats, així que deixa't guiar per la teva veterinari per escollir la millor alimentació per la teva mascota. 

Complements específics 

Al mercat hi ha una infinitat de complements específics per ajudar a la higiene dental de la teva mascota. Els ossos de fil són una bona opció que com a professionals veterinaris t'aconsellem utilitzar, encara que també hi ha altres complements que a més serviran de joguines per a la teva mascota. Si tens dubtes, consulta'ns per saber quin és l'ideal i més adequat per a la grandària de la boca de la teva mascota.

Símptomes 

Aquests són els principals símptomes per detectar que el teu gos o gat presenta algun problema d'higiene bucal: 

  • Genives inflamades 
  • Mal alè o halitosi 
  • Sang a les genives, boca i / o saliva 
  • Dolor i dificultat per menjar 
  • Presència de quists o embalums a la boca 

Si la teva mascota presenta qualsevol d'aquests símptomes, o necessites assessorament per evitar futurs problemes, t'aconsellem que contactis amb nosaltres per iniciar un tractament d'higiene bucal per a gossos i gats.